Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Japán, mirin édes főzőbor, kínai rizs főzőbor

Ön itt jár: Kezdőlap > Alapanyagok >

Főzőborok

Ebben a kategóriában megtalálhatóak a Japán és kínai konyha két népszerű főzőborai, a mirin és a kínai rizs főzőbor.

A mirin egy édes, alkoholos ital, melyet hagyományosan Japánban használnak a főzés során. A mirin a japán kultúrában számos étel alapanyaga, és egyedülálló ízt és aromát kölcsönöz az ételnek. A mirin édes, kissé szirupos állagú és kellemesen könnyed, gyümölcsös ízű.

A kínai rizs főzőbor (gyakran Shaoxing bor néven is ismert) szintén fontos összetevője a kínai konyhának. Ez a borosított rizs ital jellegzetes, jellegzetesen mázos ízt és aromát kölcsönöz az ételnek. A kínai rizs főzőbor tartalmazhat magasabb alkoholtartalmat, mint a mirin, és hangsúlyosabb ízt ad az ételeknek.

Mind a mirin, mind a kínai rizs főzőbor segít a főzés során az ízeket kiegyensúlyozni, a húsokat, halakat és zöldségeket megpuhítani, valamint egyedülálló ízvilágot teremteni. Ezeket a főzőborokat használhatjuk például szószok, marinádok, sütés, párolás és wokolás során is. A mirin és a kínai rizs főzőborok a japán és kínai ételek elkészítéséhez elengedhetetlenek, és segítenek a hagyományos ízélmények visszaadásában a távol-keleti konyha rajongóinak.

Keresés