Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Indonéz kókuszos palacsinta (Dadar Gulung)

Indonéz kókuszos palacsinta (Dadar Gulung)

A Dadar Gulung az egyik legnépszerűbb snack Indonéziában, különösen Jáván. A Dadar szó szerint indonézül palacsintát jelent, míg a gulung azt jelenti, hogy "tekercselni". Belsejében édes kókuszreszelék van töltelékként, és általában a palacsinta zöld színű, ami a Pandan levelekből származik.  A pandan egy lágyszárú trópusi növény, amelynek hosszú zöld levelei egész Indonéziában megtalálhatók. Nagyon aromás és egyedi ízű, és számos indonéz desszerthez, süteményhez és italhoz használható. Az ázsiai boltokban kész paszta formájában kapható. Vagy ha frissen vásárolja meg, akkor péppé kell verni; vizet adunk hozzá, majd leszűrjük, és csak a levet vesszük színezésre.

Hozzávalók (2-4 személyre):

Palacsinta

  • 250g liszt
  • 1 tojás
  • 250 ml kókusztej
  • 200 ml víz
  • 1 evőkanál pandan levél kivonat
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 250g kókuszreszelék
  • 150g pálmacukor
  • 1 db fahéjrúd
  • 100 ml víz
  • 1 csipet só

Előkészítés és főzés:

1.  Tegyük a vizet, a sót, a cukrot és a fahéjrudat egy lábasba, és melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a töltelék többi hozzávalóját a serpenyőbe, és főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog. Folyamatosan kevergetve körülbelül 5 percig, vagy amíg a keverék száraz nem lesz. De ne égjen meg! Tegyük félre, és távolítsuk el a fahéjrudat.

2. A palacsinta elkészítéséhez: keverjük össze a tojást, a kókusztejet, a sót és a maradék vizet. Keverd jól össze őket sima tésztává, ugyanúgy, ahogyan a palacsintatésztát készíted. Ezután adjuk hozzá a pandan kivonatot. Lassan adjuk hozzá a lisztet, jól keverjük össze, amíg sima tésztát kapunk. Ha kész, készítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt (ha van, használjunk 20 cm átmérőjű serpenyőt), és öntsünk 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy a serpenyőt egyformán ellepje a tészta, így vékony rétegű palacsinta lesz belőle.

3. Tegyünk 2 teáskanál kókuszos tölteléket a palacsinta közeli szélére. Ezután a bal és a jobb oldalát betűrjük, és még egyszer ráhajtjuk, majd feltekerjük.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek

Keresés