Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Induljon a felfedezés thai konyha kezdőkészlettel!

Thai Konyha KezdőkészletA thai konyha kezdőkészlettel fantasztikus ízélmények várják, és egy ilyen gasztrokalandozás sokkal több előnyt tartogat, mint elsőre gondolná.

A thai konyha remekei bejárják a világot, és ebből szerencsére mi sem maradunk ki, az elmúlt években hazánkban is egyre több helyen lehet ilyesmit kóstolni. A fúziós ázsiai étkezdékben mindig van helyük a legnépszerűbb thai ételeknek, és akadnak olyan éttermek is, amik autentikus gasztronómiai élménnyel örvendeztetik meg azokat, akik egy kis Thaiföldre éheznek. De vajon mit tud ez a konyha, amivel ennyi embert magába bolondít?

Az izgalmas ízkavalkád titkai

Ahogy az sok más nemzet konyhájáról elmondható, a thai gasztronómiát is történelmi események egész sora alakította, míg végül elérte a ma ismert formáját. Az ételekben fellelhető a kínai és az indiai konyha hatása, de van benne egy kevés a muzulmán népek konyhájából és még az európai hatást is megtaláljuk. Mindez a helyi alapanyagok sokszínűségével meghintve létrehozta az ízek, textúrák és színek különleges keverékét.

Thai Konyha KezdőkészletA thai ételek egyszerű, de harmonikus kombinációi a négy alapíznek, vagyis az édesnek, a sósnak, a savanyúnak és a keserűnek. Mindezt pedig a csípős bolondítja meg, amit ugyan szintén ízként szoktunk emlegetni, valójában egy fájdalomérzetről van szó, éppen ezért nem kerülhet be az alapízek közé. Bármi legyen is, az biztos, hogy a thai gasztronómiában nincs benne hiány, az ételek többségében ott szunnyad a chili tüze.

Amitől mindez valóban meghatározó kulináris élmény lesz, az a friss alapanyagok és a rengeteg fűszer használata. A hobbiszakácsok számára jó hír, hogy többnyire könnyen elkészíthető ételekről van szó, ami azt jelenti, hogy egy thai konyha kezdőkészlettel és egy jó recepttel otthon is bele lehet kóstolni Thaiföld konyhaművészetébe. Mindez talán már önmagában meggyőző érv, de ízélményeknél többet nyer, aki mer egy kicsit kísérletezni.

A gasztrokalandozás 5 rejtett előnye

  • Egy ország konyhája a kultúrájáról is sokat elárul, és az evésnél kevés jobb megoldás létezik az ismeretszerzésre.
  • Az új ízélmények másokkal is segítenek kapcsolatot teremteni, vagyis végeredményben új közösségi élményeknek nyitnak utat.
  • Aki megismerkedik egy nemzet gasztronómiájával, másokra is nyitott lesz, sőt, általában véve könnyebben befogadja az újdonságokat.
  • Az élet a komfortzónán túl kezdődik, és az új, ismeretlen ízek felfedezésével remekül feszegethetők a határok.
  • Végül az új alapanyagok és technikák megismerése arra is jó, hogy inspirációként szolgáljon a mindennapi főzéshez.

Egy kis biztatás a hezitálóknak

Thai Konyha KezdőkészletBár a magyar és a thai gasztronómia két külön világ, vannak közös pontok, melyek ismeretében talán könnyebben meglesz a lendület a kísérletezéshez. Az intenzív fűszerezés mindkettőben jellemző, csupán más ízek dominálnak, de a fokhagyma használat például közös és az ételek csípőssége is olyan tulajdonság, ami mindkét konyhában jellemző. Ahogy a thai emberek, mi is rengeteg ételhez eszünk rizst, az egyik általunk is kedvelt változat, a jázmin rizs ráadásul épp Thaiföldről származik.

Ha valaki mindezek ellenére egy kicsit bátortalannak érzi magát, érdemes elsőként a thai csomagok csemegéivel megismerkedni. Kezdésnek jó választás lehet a mangó mánia, ami csupa egzotikus és édes pillanatot ígér vagy akár ott a Mogu Mogu csomag, ami egy kis ízelítő a különleges thai üdítőitalokból. Természetesen a különféle thai alapanyagok, fűszerek és szószok önmagukban is megérnek egy próbát, ha a komplett csomagok túl nagy falatnak tűnnek kezdésnek.

Ha netán érdekesebb a sushi készítő készlet, kínálatunkban ezt is megtalálja. Ne feledje, egy kis gasztrokalandozás színesebbé varázsolja a mindennapokat, nézzen körül nálunk Ön is!

Keresés