Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Karamellizált ananász & füstös csirkesaláta

Karamellizált ananász & füstös csirkesaláta A Cape Herb & Spice Édes Füstös BBQ fűszerkeverékkel fűszerezett és tökéletesen grillezett füstös csirke és ananász saláta tele van egzotikus ízekkel, amelyek biztosan feldobják a következő al fresco eseményt.

Hozzávalók:

  • 600 g szabadon tartott csirkecomb, csont és bőr nélkül
  • 2 teáskanál Cape Herb & Spice Édes Füstös Fűszerkeverék
  • ½ csésze natúr joghurt
  • 1 evőkanál lime lé
  • 1 nagy ananász, meghámozva és félhold alakúra szeletelve
  • 1 evőkanál lime lé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál Cape Herb & Spice Édes Füstös Fűszerkeverék
  • 3 csésze bébispenót vagy tetszés szerinti salátazöldség
  • 1 csésze uborka, szeletelve
  • 1 csésze sárgarépa, zöldséghámozóval szalagokra vágva
  • 1 csésze vegyes cseresznyeparadicsom, szeletelve
  • 4 újhagyma, finomra szeletelve
  • 1 kis friss chili, szeletelve
  • Olívaolaj a főzéshez
  • Friss zöldcitrom, a tálaláshoz

 

Elkészítés:

Kezdje a csirkecombok, a Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszer, a joghurt és a lime lé összekeverésével. Ezután jól keverje össze, és ha van ideje, hagyja a csirkét 30-60 percig pácolódni a hűtőben. A joghurt gyönyörűen megpuhítja a darabokat.

Ezután tegye az ananászszeleteket egy tálba a lime-lével, a mézzel és a Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszerrel együtt. Forgassa össze, hogy a szeleteket jól bevonja.

Melegítsen elő egy grillserpenyőt magas hőfokon, és addig pirítsa az ananászszeleteket, amíg mindkét oldalukon jól karamellizálódik, majd tegye félre. Törölje tisztára a serpenyőt, és melegítse fel újra. Kenje meg egy kevés olívaolajjal.

Ezután grillezze a csirkedarabokat, amíg mindkét oldalukon szépen el nem szenesednek és át nem sülnek.

Keverje össze a bébispenótot, az uborkát, a sárgarépát, a paradicsomot, az újhagymát és a friss chilit. Dobja össze, és tálalja egy tálalótálra.

Szeletelje fel a csirkét, és helyezze a darabokat a salátába, majd az ananászt.

Végül locsolja meg olívaolajjal és friss lime-lével, és tálalás előtt őröljön rá egy kevés Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszert.

 

 

A recept koncepciója, a fényképeek és a videó Bianca Davies munkája: @beeblegum az Instagramon | http://thesecretlifeofbee.co.za/

Tartalomhoz tartozó címkék: Saláta

Keresés