Leírás
Könnyű karbantartás
A hosszú fa nyél biztosítja, hogy a wok könnyen hordozható és tökéletesen kiegyensúlyozott legyen, így nem borul fel. A tapadásmentes bevonat élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott fa, szilikon vagy nejlon eszközöket használni, mivel a fém karcolhatja a felületet. Időnként vékony réteg főzőolajat kell alkalmazni a wok belső felületén, hogy megakadályozza a rozsdásodást, ha a bevonat megsérülne.
Könnyű tisztítás
A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően a wokot könnyű kézzel tisztítani forró vízzel. Szükség esetén enyhe mosószer is használható. A makacsabb ételmaradványokat néhány percig áztathatja. Kerülje a durva dörzsölő szerek használatát, mivel ezek károsíthatják a tapadásmentes bevonatot. A wokot alaposan szárítsa meg tiszta, puha ruhával. A fa nyél nemcsak funkcionális, hanem hagyományosan stílusos is.
Kiváló minőség
A wok tiszta lakkal van bevonva, ami megkönnyíti a tisztítást és a hordozást, még akkor is, ha tele van finom ételekkel. A nyelet két szegecs rögzíti szorosan a wokhoz, így biztos lehet benne, hogy az idővel sem lazul meg vagy válik ingataggá.
Könnyű tárolás
A nyél végén található nagy fém hurkok lehetővé teszik a wok egyszerű tárolását, mivel használaton kívül könnyen felakasztható.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Classic Range wokok nem alkalmasak indukciós főzőlapokon való használatra, azonban gáz-, elektromos és kerámia főzőlapokon használhatók.
Első használat és tisztítás
Első használat előtt
Távolítsa el az összes csomagolást és címkét, majd mossa el a wokot forró, szappanos vízben enyhe mosószerrel. Öblítse le és alaposan szárítsa meg. A wok nem használható indukciós főzőlapokon, azonban gáz-, elektromos és kerámia főzőlapokon igen. Ajánljuk, hogy olvassa el a főzőlap gyártójának használati útmutatóját is. Nem alkalmas hagyományos vagy mikrohullámú sütőkben való használatra. Ha a nyél meglazulna használat közben, kérjük, húzza meg újra azonnal. Mindig igazítsa a wok aljának méretét a használt hőzónához. Adja hozzá az olajat a wokhoz, majd óvatosan melegítse, amíg kis „hullámok” nem jelennek meg az olaj felszínén. Ne hagyja, hogy az olaj füstöljön. Ha ez bekövetkezne, hagyja lehűlni a wokot, mielőtt folytatná a főzést.
Az olívaolaj, beleértve az extra szűz olajat is, nem ajánlott stir-fry főzéshez, mivel alacsony a füstpontja. Könnyen megéghet, ami károsíthatja a wokot. Főzés közben, ha a hozzávalók kezdik kiszáradni vagy összeragadni, adjon hozzá egy-két evőkanál forró vizet, és folytassa a stir-fry készítését; ne adjon hozzá több olajat, mivel ez túlságosan olajossá teheti a kész ételt. Ha üvegfelületű főzőlapon használja, mindig emelje fel a wokot a felületről, soha ne csúsztassa, mivel ez károsíthatja a wok alját és az üvegfelületet is. Ügyeljen arra, hogy a wok ne boruljon fel használat közben, és soha ne hagyja felügyelet nélkül a főzés alatt.
Hőbeállítások és főzőeszközök
Ügyeljen arra, hogy ne melegítse túl a wokot; soha ne használja maximális vagy túl magas hőfokon, mivel a túlzott felületi hőmérséklet károsíthatja a tapadásmentes bevonatot. Tartsa a gázlángokat a wok aljának területén belül; ne terjedjenek ki a wok külső oldalára, mert ez túlmelegedést és károsodást okozhat. Ügyeljen arra, hogy a nyelet ne helyezze közvetlen hő vagy nyílt láng fölé. Soha ne használjon késeket vagy éles szélű fém eszközöket a tapadásmentes felületen.
Tisztítási útmutató
Hagyja a wokot néhány percig hűlni tisztítás előtt. Makacs ételmaradványok esetén töltse meg forró, szappanos vízzel, és hagyja ázni. Csak tapadásmentes felületekhez ajánlott tisztítópárnákat használjon. Ne használjon fém párnákat, durva súrolószereket vagy nagyon kemény párnákat/mosogatókeféket, illetve abrazív tisztítószereket semmilyen felületen. A wokot kizárólag kézzel mossa el, mosogatógépben nem mosható.