Leírás
Mungóbab Cérnametélt (Adagolt Üvegtészta), 1kg (Longkou)
Elkészítési javaslat
1. Fazékban forraljunk fel vizet. Vágjuk keresztben ketté a hosszúkás tésztát, és tegyük aztis egy másik fazékba.
2. Öntsük a forrásban lévő vizet a longkou üvegtésztára, majd hagyjuk a tésztát kb. 15 percig ázni a forró vízben.
3. Forraljuk fel a longkou üvegtésztával teli fazekat. Forrás után a tésztát szűrjük le, majd jól csepegtessük le. A tésztát főzés utolsó 2 percében hozzáadjuk a leveshez vagy az ételhez, amivel összekeverjük.
Saláta készítése - A száraz cérnametélt üvegtésztát 4 percre forró vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük. Hideg víz alatt futtassuk le, hogy kihűljön, majd csepegtessük le. Keverjük a cérnametélt üvegtésztát a salátához, ezután ízesítse és fűszerezze ízlés szerint.