Leírás
Mungóbab Cérnametélt (Üvegtészta), 100gr (Longkou)
A longkou fensi, egyfajta babkeményítőből készült cérnametélt, hagyományos specialitás Yantai és egész Kína területén. A cérnametélt zsenge, frissítő, sima és rágós. Előállítása során nem használnak adalékanyagokat. A zöldbabkeményítőből készült cérnametélt a legfinomabb. A többi tészta típusnál összetettebb feldolgozási technológiát alkalmaznak, az elkészítési folyamat több mint 20 lépést tartalmaz, beleértve a bab kiválasztását, leforrázását és őrlését, a babkeményítő keverését és mérlegelését, valamint a cérnametélt áztatását és szárítását.
Elkészítési javaslat
1. Fazékban forraljunk fel vizet. Vágjuk keresztben ketté a hosszúkás tésztát, és tegyük azt is egy másik fazékba.
2. Öntsük a forrásban lévő vizet a longkou üvegtésztára, majd hagyjuk a tésztát kb. 15 percig ázni a forró vízben.
3. Forraljuk fel a longkou üvegtésztával teli fazekat. Forrás után a tésztát szűrjük le, majd jól csepegtessük le. A tésztát főzés utolsó 2 percében hozzáadjuk a leveshez vagy az ételhez, amivel összekeverjük.
Saláta készítése - A száraz cérnametélt üvegtésztát 4 percre forró vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük. Hideg víz alatt futtassuk le, hogy kihűljön, majd csepegtessük le. Keverjük a cérnametélt üvegtésztát a salátához, ezután ízesítse és fűszerezze ízlés szerint.