Pillangó Borsóvirág Tea (Butterfly Pea), 500gr (ChiangMai Tea)
Pillangó Borsóvirág Tea (Butterfly Pea), 500gr (ChiangMai Tea)
|
|
Cikkszám: | 999003 |
Elérhetőség: | Előrendelhető |
Gyártó: | ChiangMai Tea |
Egységár: | 59.800,00 Ft/kg |
Pillangó Borsóvirág Tea (Butterfly Pea), 500gr (ChiangMai Tea) Összetevők: Szárított Pillangó Borsóvirág 100% (Dried Butterfly Pea Flower) |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás
Pillangó Borsóvirág Tea (Butterfly Pea), 500gr (ChiangMai Tea)
A pillangó borsóvirág tea (Butterfly Pea Flower Tea), közismert nevén kék tea, a Clitoria terna tea növény virágszirmainak vagy akár egész virágának főzetéből készült koffeinmentes gyógytea vagy tisane ital. A Clitoria terna teá-t pillangóborsó, kék borsó, Aprajita, Cordofan borsó, kék teavirág vagy ázsiai galambszárny néven is ismerik.
A kék tea egészségügyi előnyei:
A pillangóborsót az ősi thaiföldi gyógynövénygyógyászatban már évtizedek óta használják a hajhullás és a korai ősz hajszálak kezelésére.
Jót tesz azoknak, akiknek hajhullással kapcsolatos problémáik vannak
Csökkenti a homályos látást
Erősíti az immunrendszert
Segít a gyulladt szemen
Lassítja az öregedési folyamatot
Tonikum intim női problémákra, beleértve a leukorrhoea kezelését.
Méregteleníti a szervezetet
Jót tesz a relaxációnak
Tisztítja az ereket
A legtöbb délkelet-ázsiai országban elterjedt növényből származó pillangó borsóvirág teát évszázadok óta főzik, de csak nemrégiben ismertették meg a teaivókkal az őshonos területen kívül. A pillangó borsóvirág tea jellegzetes árnyalatát a szirmok mélykék színéből nyeri, amely a növényt évszázadok óta népszerű festékanyaggá teszi. A tea egyik jellegzetessége, hogy a folyadék színe a hozzá adott anyag pH-értéke alapján változik, például citromlé hozzáadása a teához lilává változtatja azt.
A klitorisz virágot vagy kék teavirágot az Ayurveda feltételezett gyógyhatása miatt használja.
Népszerűség és színtulajdonságok
A pillangó borsóvirág tea és más, pillangó borsóvirág kivonatot használó italok egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy a pH-egyensúly megváltozásakor a tea színe megváltozik. A mélykék tea citromlé hozzáadásával lilássá válik, és annál halványabb lila árnyalatúvá válik, minél több citromlevet adunk hozzá. Fuksziarózsás hibiszkuszlevéllel keverve a tea élénkpiros színűvé válik.
A tea népszerű felhasználása a koktélokban, ahol a koktélkészítés látványossága magában foglalja a pillanatnyi színváltozást az italt megrendelő vendég előtt. Más felhasználások közé tartoznak a koktélok vagy puncsos tálak, ahol a teát jégkockákba fagyasztják, ami az ital színének változását okozza, ahogy a jégkocka feloldódik, ami a "hangulatgyűrű koktélként" emlegetett italhoz vezet.