Hozzávalók:
- 600 g szabadon tartott csirkecomb, csont és bőr nélkül
- 2 teáskanál Cape Herb & Spice Édes Füstös Fűszerkeverék
- ½ csésze natúr joghurt
- 1 evőkanál lime lé
- 1 nagy ananász, meghámozva és félhold alakúra szeletelve
- 1 evőkanál lime lé
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál Cape Herb & Spice Édes Füstös Fűszerkeverék
- 3 csésze bébispenót vagy tetszés szerinti salátazöldség
- 1 csésze uborka, szeletelve
- 1 csésze sárgarépa, zöldséghámozóval szalagokra vágva
- 1 csésze vegyes cseresznyeparadicsom, szeletelve
- 4 újhagyma, finomra szeletelve
- 1 kis friss chili, szeletelve
- Olívaolaj a főzéshez
- Friss zöldcitrom, a tálaláshoz
Elkészítés:
Kezdje a csirkecombok, a Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszer, a joghurt és a lime lé összekeverésével. Ezután jól keverje össze, és ha van ideje, hagyja a csirkét 30-60 percig pácolódni a hűtőben. A joghurt gyönyörűen megpuhítja a darabokat.
Ezután tegye az ananászszeleteket egy tálba a lime-lével, a mézzel és a Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszerrel együtt. Forgassa össze, hogy a szeleteket jól bevonja.
Melegítsen elő egy grillserpenyőt magas hőfokon, és addig pirítsa az ananászszeleteket, amíg mindkét oldalukon jól karamellizálódik, majd tegye félre. Törölje tisztára a serpenyőt, és melegítse fel újra. Kenje meg egy kevés olívaolajjal.
Ezután grillezze a csirkedarabokat, amíg mindkét oldalukon szépen el nem szenesednek és át nem sülnek.
Keverje össze a bébispenótot, az uborkát, a sárgarépát, a paradicsomot, az újhagymát és a friss chilit. Dobja össze, és tálalja egy tálalótálra.
Szeletelje fel a csirkét, és helyezze a darabokat a salátába, majd az ananászt.
Végül locsolja meg olívaolajjal és friss lime-lével, és tálalás előtt őröljön rá egy kevés Cape Herb & Spice Sweet & Smoky BBQ fűszert.
A recept koncepciója, a fényképeek és a videó Bianca Davies munkája: @beeblegum az Instagramon | http://thesecretlifeofbee.co.za/