Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Sült üvegtészta (Pad Woon Sen)

Sült üvegtészta (Pad Woon Sen)

Hozzávalók (2 személyre):

  • 40 g üvegtészta, száraz
  • 170 g csirke vagy más húsféle (a húst pácolja be 1 teáskanál szójaszószban vagy halszószban, amíg a többi hozzávalót előkészíti).
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • ½ evőkanál szójaszósz
  • ½ evőkanál Golden Mountain szósz
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ¼ kis hagyma, apróra vágva
  • 2 tojás
  • 1 csésze káposzta, falatnyi méretű
  • ⅓ csésze sárgarépa, hosszában félbevágva, majd vékonyan felszeletelve.
  • 1,5 teáskanál cukor
  • ¼ teáskanál őrölt fehér bors
  • 1 paradicsom, karikákra vágva, magok eltávolítva
  • 1-2 zöldhagyma, csak a zöld rész, 1,5 centis darabokra vágva, ferdén vágva

Előkészítés és főzés:

  1. Áztassa az üvegtésztát szobahőmérsékletű vízben 10 percig, amíg puha és hajlékony lesz. Csöpögtesse le, majd ollóval vágja be néhányszor a tésztát, hogy megrövidítse.
  2. Keverje össze az osztrigaszószt, a szójaszószt és a Golden Mountain szószt egy kis tálban.
  3. Hevítsünk olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben, ha forró, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, és pirítsuk, amíg a fokhagyma aranyszínűvé kezd válni.
  4. Adjuk hozzá a csirkét, és csak addig főzzük, amíg a darabok jól szét nem válnak. Tolja félre az egészet a serpenyőben, az üres helyre öntsön még egy kis olajat, és adja hozzá a tojásokat. Hagyja, hogy a tojások körülbelül félig megsüljenek, majd kezdje el szét tépdesni apró darabokra egy fakanállal vagy spatulával,majd keverje össze a csirkével.
  5. Amikor a tojások elkészültek, adjuk hozzá a káposztát, a sárgarépát és fél evőkanálnyi mártáskeveréket; gyorsan forgassuk össze, csak hogy összekeveredjen.
  6. Adja hozzá a tésztát, a maradék szószt, a cukrot és a fehérborsot. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a tészta meg nem puhul és fel nem szívja az összes szószt.
  7. Adjuk hozzá a paradicsomot és a zöldhagymát, 10-15 másodpercig forgassuk meg, hogy átmelegedjen.
  8. Vegye le a tűzről és tálalja.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek

Keresés