Hozzávalók (2 személyre):
- 40 g üvegtészta, száraz
- 170 g csirke vagy más húsféle (a húst pácolja be 1 teáskanál szójaszószban vagy halszószban, amíg a többi hozzávalót előkészíti).
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- ½ evőkanál szójaszósz
- ½ evőkanál Golden Mountain szósz
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¼ kis hagyma, apróra vágva
- 2 tojás
- 1 csésze káposzta, falatnyi méretű
- ⅓ csésze sárgarépa, hosszában félbevágva, majd vékonyan felszeletelve.
- 1,5 teáskanál cukor
- ¼ teáskanál őrölt fehér bors
- 1 paradicsom, karikákra vágva, magok eltávolítva
- 1-2 zöldhagyma, csak a zöld rész, 1,5 centis darabokra vágva, ferdén vágva
Előkészítés és főzés:
- Áztassa az üvegtésztát szobahőmérsékletű vízben 10 percig, amíg puha és hajlékony lesz. Csöpögtesse le, majd ollóval vágja be néhányszor a tésztát, hogy megrövidítse.
- Keverje össze az osztrigaszószt, a szójaszószt és a Golden Mountain szószt egy kis tálban.
- Hevítsünk olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben, ha forró, adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, és pirítsuk, amíg a fokhagyma aranyszínűvé kezd válni.
- Adjuk hozzá a csirkét, és csak addig főzzük, amíg a darabok jól szét nem válnak. Tolja félre az egészet a serpenyőben, az üres helyre öntsön még egy kis olajat, és adja hozzá a tojásokat. Hagyja, hogy a tojások körülbelül félig megsüljenek, majd kezdje el szét tépdesni apró darabokra egy fakanállal vagy spatulával,majd keverje össze a csirkével.
- Amikor a tojások elkészültek, adjuk hozzá a káposztát, a sárgarépát és fél evőkanálnyi mártáskeveréket; gyorsan forgassuk össze, csak hogy összekeveredjen.
- Adja hozzá a tésztát, a maradék szószt, a cukrot és a fehérborsot. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a tészta meg nem puhul és fel nem szívja az összes szószt.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és a zöldhagymát, 10-15 másodpercig forgassuk meg, hogy átmelegedjen.
- Vegye le a tűzről és tálalja.