Pálmacukor, 454gr (O-Cha)
1.590 Ft
Menny.:db

Pálmacukor, 454gr (O-Cha)

Kívánságlistára teszem
Cikkszám: 6853-0
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: O-Cha
Egységár: 3.502,20 Ft/kg

Pálmacukor, 454gr (O-Cha)

Összetevők: Nádcukor 65%, pálmacukor 30%, Glükózszirup, tartósítószer E223 (Szulfit)
Nettó tartalom: 454gr.
Tápértékek 100 g-onként: Energia 1428 kJ/336 kcal, Zsír 0 g, ebből telített 0 g, Szénhidrát 84 g, Cukor 84 g, Fehérje 0 g, Só 0,5 g
Allergén: -
Táplálkozással kapcsolatos információk:
Tárolás: Száraz hűvös helyen tárolandó
Minőségét megőrzi a csomagoláson feltüntetett időpontig.
Származási hely: Thaiföld

Átlagos értékelés: Nem értékelt
1.590 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Pálmacukor, 454gr (O-Cha)

Hogyan készül a pálmacukor?
A pálmacukrot a pálmafából nyerik, nagyon hasonló módon, mint ahogyan a juharszirupot készítik. A pálmafa törzsének meghatározott részein vágásokat készítenek, amelyek lehetővé teszik a pálmalé kifolyását és összegyűjtését. Ez a folyamat általában éjszaka zajlik, a délelőtt folyamán a nedvet összegyűjtik, majd délután eltávolítják a fáról. Ezt követően a nedvet vízzel forralják, amíg a víz el nem párolog és az anyag kikristályosodik, ez lesz a cukor. Ez az egyszerű és vegyszermentes eljárás az oka annak, hogy a pálmacukrot finomítatlan cukornak tekintik, amikor a legtisztább formában, további összetevők nélkül jelenik meg. 

Milyen a pálmacukor íze?
A pálmacukor híres arról, hogy egyedülálló karamellás íze van, ami a nádcukor szokásos édességéhez képest mélyebb ízt kölcsönöz a recepteknek. Akár Pad Thai-t, thai zöld curryt vagy klasszikus mogyorószószt készít, ez a karamellás ízesítő elengedhetetlen összetevője az autentikus thai íz eléréséhez.

Fedezd fel a tradicionális ázsiai konyha egyik legértékesebb és legsokoldalúbb alapanyagát: az O-Cha Pálmacukrot. Ez a 454 grammos kiszerelésű, természetes eredetű édesítőszer nemcsak egy egyszerű cukoralternatíva, hanem egy különleges ízélményt nyújtó összetevő, amely gazdagabbá és karakteresebbé teszi az ételeket és desszerteket. A pálmacukor Thaiföldön és más délkelet-ázsiai országokban évszázadok óta használt alapanyag, különösen kedvelt a tradicionális curry-k, wok ételek, mártások, édességek és italok elkészítéséhez.

Az O-Cha pálmacukor 100%-ban természetes, vegyi anyagoktól és adalékanyagoktól mentes, a cukorpálma nedvéből készül hagyományos eljárással, amely megőrzi annak karamellás, enyhén diós ízét és selymes állagát. Íze sokkal gazdagabb és lágyabb a hagyományos fehér cukorénál, így kiválóan alkalmas az ételek ízének mélyítésére anélkül, hogy túlságosan édes hatást keltene.

Különösen ajánlott a thai és más délkelet-ázsiai receptekhez, mint például a híres pad thai, tom yum leves vagy különböző curry-k, de kiválóan használható sütikhez, desszertekhez, italokhoz vagy akár kávé és tea édesítésére is. Mivel a pálmacukor lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a finomított cukor, egyre népszerűbb azok körében is, akik egészségesebb életmódot követnek.

A pálmacukrot hagyományosan tömbökben formázzák, amelyeket könnyedén fel lehet darabolni, lereszelni vagy feloldani főzés közben. Az O-Cha által kínált 454 grammos csomag hosszú ideig elegendő, így ideális választás mind a hétköznapi, mind a különleges alkalmakhoz. Praktikus, jól záródó csomagolása segít megőrizni a cukor frissességét és aromáját hosszú időn keresztül.

A pálmacukor nemcsak ízesít, hanem egyedi karaktert ad az ételeknek, legyen szó egy gyors ebédről vagy ünnepi vacsoráról. Ha igazán autentikus thai vagy délkelet-ázsiai ízvilágot szeretnél az otthonodba varázsolni, az O-Cha pálmacukor a legjobb választás.

Elkészítési és felhasználási javaslat

Felhasználás előtt melegítse meg a pálmacukrot, hogy megpuhuljon.

A thai pálmacukor a sültek, desszertek és mártogatós szószok keverésétől kezdve a thaiföldi főzés és receptek széles skáláján használt alapanyag. A pálmacukor thaiföldi neve "Nam Taan Puek", ami valójában pálmalevet jelent, és a pálmacukor előállításának folyamatát mutatja be. A pálmacukor különböző formákban kapható a délkelet-ázsiai országokban. A thaiföldi pálmacukor elsősorban a kókuszdió és a toddy pálmafákból származik. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Kínai Barna Cukor, 454gr (Taigang)

Cikkszám:6858
Raktáron
1.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Pálmacukor, 200gr (Thai Dancer)

Cikkszám:11396
Raktáron
790 Ft
Kívánságlistára teszem