Leírás
Pálmacukor, 454gr (O-Cha)
Hogyan készül a pálmacukor?
A pálmacukrot a pálmafából nyerik, nagyon hasonló módon, mint ahogyan a juharszirupot készítik. A pálmafa törzsének meghatározott részein vágásokat készítenek, amelyek lehetővé teszik a pálmalé kifolyását és összegyűjtését. Ez a folyamat általában éjszaka zajlik, a délelőtt folyamán a nedvet összegyűjtik, majd délután eltávolítják a fáról. Ezt követően a nedvet vízzel forralják, amíg a víz el nem párolog és az anyag kikristályosodik, ez lesz a cukor. Ez az egyszerű és vegyszermentes eljárás az oka annak, hogy a pálmacukrot finomítatlan cukornak tekintik, amikor a legtisztább formában, további összetevők nélkül jelenik meg.
Milyen a pálmacukor íze?
A pálmacukor híres arról, hogy egyedülálló karamellás íze van, ami a nádcukor szokásos édességéhez képest mélyebb ízt kölcsönöz a recepteknek. Akár Pad Thai-t, thai zöld curryt vagy klasszikus mogyorószószt készít, ez a karamellás ízesítő elengedhetetlen összetevője az autentikus thai íz eléréséhez.
Elkészítési és felhasználási javaslat
Felhasználás előtt melegítse meg a pálmacukrot, hogy megpuhuljon.
A thai pálmacukor a sültek, desszertek és mártogatós szószok keverésétől kezdve a thaiföldi főzés és receptek széles skáláján használt alapanyag. A pálmacukor thaiföldi neve "Nam Taan Puek", ami valójában pálmalevet jelent, és a pálmacukor előállításának folyamatát mutatja be. A pálmacukor különböző formákban kapható a délkelet-ázsiai országokban. A thaiföldi pálmacukor elsősorban a kókuszdió és a toddy pálmafákból származik.