Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Thai sült rizs tigrisrákkal (Khao Pad Koong)

Thai sült rizs tigrisrákkal (Khao Pad Koong) Khao Pad Koong - Egy gyorsan elkészíthető étel, praktikus főleg ha van otthon megmaradt főtt rizsed.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 3 evőkanál étolaj
  • 16 darab tisztított tigrisrákfarok
  • 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 2 fej vöröshagyma (apróra vágva)
    7 dkg sárgarépa (apróra kockázva)
  • 3-4 tojás
  • 60 dkg főtt jázmin rizs (jobb az előző nap megfőzött maradék rizs)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál osztrigaszósz
  • 2 teáskanál cukor
  • őrölt bors
  • 2 szál újhagyma
  • uborkaszeletek és lime a tálaláshoz

Előkészítés és főzés:

  1. Tegyük 1 evőkanál étolajat wokba vagy serpenyőbe, és magas lángon kb. 5 perc alatt pirítsuk meg a rákot. Vegyük le a tűzről, szedjükki a serpenyőből, és tegyük félre.
  2. Öntsünk még olajat a serpenyőbe, majd közepes lángon pirítsuk rajta a fokhagymát, hogy az olaj átvegye a fokhagyma aromáját. Adjuk hozzá a hagymát és répát, pirítsuk tovább, míg üveges nem lesz a hagyma.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat, törjük meg a sárgájukat, és keverjük össze a masszát. Amikor a tojás megsült, spatulával szaggassuk apró darabokra, majd adjuk hozzá a főtt rizst. Rögtön adjuk hozzá a szója- és osztrigaszószt, illetve a cukrot. Jól keverjük össze, ha vannak nagyobb rizscsomók, azokat törjük össze. (Pirítás közben próbáljuk meg tényleg odapirítani a rizst, természetesen odafi gyelve, hogy ne égjen oda.)
  4. Tegyük bele a rákot, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát. Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt borssal, kínáljuk uborkaszeletekkel, lime-mal.
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek

Keresés