Leírás
Japán Curry Keverék - Közepesen Csípős, 198gr (S&B) - A klasszikus japán curry tökéletes egyensúlya
Az S&B Golden Curry Közepesen Csípős változata az egyik legkedveltebb japán curry keverék, amelyet világszerte nagyra értékelnek a japán konyha szerelmesei. Ez a 198 grammos curry alap tökéletes választás azok számára, akik egy kiegyensúlyozott, harmonikusan fűszeres ízélményre vágynak – éppen annyi csípősséggel, ami felébreszti az ízlelőbimbókat, de nem nyomja el az étel természetes aromáit. A Golden Curry titka a gondosan válogatott fűszerekből és selymes textúrájú curry kockákból álló receptúrában rejlik, melyek gyorsan feloldódnak, így percek alatt készíthetsz autentikus japán curryt. Ez a közepesen csípős verzió tökéletesen passzol csirkéhez, marhához, sertéshez vagy akár tofuhoz és zöldségekhez is, így ideális alapja lehet bármilyen ebédnek vagy vacsorának. A japán curry más, mint a klasszikus indiai változat – sűrűbb, enyhén édeskés, telt umami ízvilág jellemzi, amit a közepes csípősség csak még izgalmasabbá tesz. A 198g-os kiszerelés 9–10 adag curry elkészítésére elegendő, így tökéletes választás családi étkezésekhez, ételkészítéshez vagy akár egy gyors hétköznapi fogáshoz is. A Golden Curry nem tartalmaz mesterséges színezékeket és tartósítószereket, így egészségtudatos étrendbe is bátran beilleszthető. Használata egyszerű: pirítsd meg a kívánt alapanyagokat, adj hozzá vizet, forrald fel, dobd bele a curry kockákat, majd főzd sűrűre. Tálalás után csak egy adag frissen főtt rizs hiányzik mellőle, és máris kész a japán comfort food klasszikusa. Fedezd fel az S&B Golden Curry Medium Hot gazdag, komplex, mégis könnyen szerethető ízvilágát, és hozd el Japán autentikus konyháját az otthonodba.
Elkészítési javaslat
4-5 főre
Hozzávalók: 1 csomag Japán curry keverék (közepesen csípős), 450g marha-, csirke-, bárány-, hús vagy garnélarák, 1 evőkanál növényi olaj, 600g Zöldség (darabokra vágott hagyma, krumpli, sárgarépa stb.), 540ml víz.
Elkészítési javaslat:
1, Egy nagy wokban vagy serpenyőben közepes lángon forrósítsa fel az olajat. Adja hozzá a húst és a zöldségeket, majd pároljuk 5-6 percig.
2, Adja hozzá a vizet, forralja fel, ezután tegye rá fedőt és lassú tűzön főzze 15-20 percig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.
3, Vegye le a tűzről, és adja hozzá a curryt. Kavargassa addig, amíg a curry teljesen elkeveredik és feloldódik.
4, Tegye vissza a tűzre, és kb. 5-6 percig kis lángon folyamatosan kevergetve rotyogtassa.
5, Rizzsel vagy tésztával tálalja