Kínai Sertés Gyoza

Kínai Sertés Gyoza

Adj egy keleti csavart a menüdnek! Az aromás Chinese 5 Spice fűszerkeverékünkkel készült ínycsiklandó kínai sertés gyozák tele vannak ízzel, és garantáltan mindenkit arra késztetnek, hogy még többet kérjenek belőle. Ezek a zamatos gombócok tökéletesek előételként vagy főfogásként, és egyszerűen elkészíthetők otthon is. Készítsd el őket, és lepd meg családodat és barátaidat egy igazi ízbombával, amitől mindenki kedvet kap egy újabb falathoz!

AMIRE SZÜKSÉGED LESZ:
- 4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál csili krém vagy paszta vagy olaj
- 250g sertés darált hús vagy más választott darált hús
- 150g kínai kel, finomra vágva
- 2 újhagyma, szeletelve
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 2 teáskanál fokhagyma, reszelve
- 1 evőkanál Cape Herb & Spice CHINESE 5-SPICE
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 30 gyoza / dumpling tészta
- Szezámmag, a tálaláshoz
- Újhagyma, szeletelve, a tálaláshoz
- Növényi olaj, a sütéshez
 
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kezdd azzal, hogy a szójaszószt, rizsecetet és csilit egy kis tálban összekevered. Tedd félre mártogatós tálkákba tálalásig.
2. Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, kínai kelt, újhagymát, szezámolajat, szójaszószt, gyömbért, fokhagymát és a Cape Herb & Spice 5 Spice fűszerkeveréket. Keverd nagyon jól össze, amíg teljesen homogén nem lesz.
3. A gyozák elkészítéséhez helyezd a gyoza tésztákat egy tiszta munkafelületre. Enyhén szórd meg egy nagy fa vágódeszkát kukoricakeményítővel. Tarts egy kis tál vizet közel magadhoz. Ezután tegyél egy bő teáskanál tölteléket a tészta közepére, és kenj egy félkörnyi vizet a tészta egyik felére. Hajtsd félbe a tésztát a töltelék felett félhold alakúra, és hajtogasd be, hogy lezárd (alternatívaként csak nyomd össze hajtogatás nélkül).
4. Körülbelül 28-30 darabot kell kapnod.
5. Helyezd a kész gombócokat a fa deszkára, amíg a többit is elkészíted.
6. Ezután melegíts egy kis növényi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben fedővel. Tedd bele a gyozákat, nyomd le határozottan, hogy a talpuk lelapuljon a serpenyő aljára. Pirítsd körülbelül 10 darabot adagonként közepes-magas hőfokon, amíg az aljuk mély aranybarna lesz.
7. Önts rá kb. 125 ml (½ csésze) vizet, és azonnal fedd le a fedővel, majd párold 7 percig. A víz nagy része el kell, hogy párologjon.
8. Vedd le a fedőt, és hagyd, hogy a maradék víz is elpárologjon, és a gyozák újra ropogósak legyenek (ez körülbelül 2 percet vesz igénybe).
9. Vedd ki a gyozákat a serpenyőből, és tedd egy nagy tálaló tányérra. Szórd meg szezámmaggal és aprított újhagymával.