- 1 teáskanál csili krém vagy paszta vagy olaj
- 250g sertés darált hús vagy más választott darált hús
- 150g kínai kel, finomra vágva
- 2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 2 teáskanál fokhagyma, reszelve
- 1 evőkanál Cape Herb & Spice CHINESE 5-SPICE
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 30 gyoza / dumpling tészta
- Szezámmag, a tálaláshoz
- Újhagyma, szeletelve, a tálaláshoz
- Növényi olaj, a sütéshez
1. Kezdd azzal, hogy a szójaszószt, rizsecetet és csilit egy kis tálban összekevered. Tedd félre mártogatós tálkákba tálalásig.
2. Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, kínai kelt, újhagymát, szezámolajat, szójaszószt, gyömbért, fokhagymát és a Cape Herb & Spice 5 Spice fűszerkeveréket. Keverd nagyon jól össze, amíg teljesen homogén nem lesz.
3. A gyozák elkészítéséhez helyezd a gyoza tésztákat egy tiszta munkafelületre. Enyhén szórd meg egy nagy fa vágódeszkát kukoricakeményítővel. Tarts egy kis tál vizet közel magadhoz. Ezután tegyél egy bő teáskanál tölteléket a tészta közepére, és kenj egy félkörnyi vizet a tészta egyik felére. Hajtsd félbe a tésztát a töltelék felett félhold alakúra, és hajtogasd be, hogy lezárd (alternatívaként csak nyomd össze hajtogatás nélkül).
4. Körülbelül 28-30 darabot kell kapnod.
5. Helyezd a kész gombócokat a fa deszkára, amíg a többit is elkészíted.
6. Ezután melegíts egy kis növényi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben fedővel. Tedd bele a gyozákat, nyomd le határozottan, hogy a talpuk lelapuljon a serpenyő aljára. Pirítsd körülbelül 10 darabot adagonként közepes-magas hőfokon, amíg az aljuk mély aranybarna lesz.
7. Önts rá kb. 125 ml (½ csésze) vizet, és azonnal fedd le a fedővel, majd párold 7 percig. A víz nagy része el kell, hogy párologjon.
8. Vedd le a fedőt, és hagyd, hogy a maradék víz is elpárologjon, és a gyozák újra ropogósak legyenek (ez körülbelül 2 percet vesz igénybe).
9. Vedd ki a gyozákat a serpenyőből, és tedd egy nagy tálaló tányérra. Szórd meg szezámmaggal és aprított újhagymával.