Leírás
Szecsuáni Fűszer Alap - Medium Spicy 45°, 220gr (De Zhuang) - A Szecsuáni Konyha Szíve Egyetlen Tasakba Zárva
Ismerd meg a szecsuáni gasztronómia egyik legmeghatározóbb elemét, a De Zhuang Szecsuáni Fűszer Alapot, amely a málàxiāngguō (málà ízű forróolajos keverék) autentikus változatát hozza el neked 220 grammos, 4 adagos tasakos kiszerelésben. Ez a tradicionális fűszeralap a szecsuáni bors és chili paprikák olajban való lassú főzésével készül, kiegészítve egyéb ízesítőkkel és aromás fűszerekkel, így biztosítva a jellegzetes "zsibbasztó és csípős" ízélményt.
A málà ízvilág nem csupán két összetevő keveréke, hanem egy komplex és sokrétű aromavilág, amely a szecsuáni konyha alapkövét jelenti. A De Zhuang ezt a tradicionális receptúrát ötvözi modern konyhai praktikákkal, hogy a legjobb arányú, kiegyensúlyozott és intenzív ízt biztosítsa otthonodban is – titkos recept nélkül! Ezzel az alappal bármilyen húsos, zöldséges vagy tofu alapú étel pillanatok alatt autentikus szecsuáni fogássá válik.
A Medium Spicy 45° erősségű változat közepesen csípős, így ideális azok számára, akik szeretik a karakteres, mégis élvezhető fűszerességet. Használata egyszerű: csak add hozzá kedvenc alapanyagaidhoz wokban vagy serpenyőben, és rövid idő alatt elkészül egy illatos, izgalmas és harmonikus étel. Használhatod hot pot alapként, stir-fry ételekhez, tésztákhoz vagy mártogatósokhoz is.
Li's Spicy Degree
Elkészítési javaslat
1. Készítsen elő kb. 1 kg vagy nyers alapanyagot a különböző zöldségek, húsdarabok és halak közül. Süsse meg őket egy olajjal teli edényben, majd tegye őket nedvszívó papírra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
2. Egy serpenyőbe öntsünk növényi olajat, majd adjunk hozzá gyömbért, fokhagymát, szúrós hamut és szárított chilipaprikát. Keverés közben addig sütjük, amíg illatos nem lesz.
3. Adjunk hozzá 1 adag fűszeres fazékfűszert (105 g), majd pirítsuk még egy percig kevergetve.
4. Tegyük az előzőleg megsütött hozzávalókat a serpenyőbe, keverjük jól össze, amíg mindent egyenletesen beborít a szósz. Tálaljuk kevés frissen vágott korianderrel a tetején.
Jó étvágyat!