Thai mangó ragacsos rizs tekercs

Thai mangó ragacsos rizs tekercs

Hozzávalók

  • Rizspapír
  • 1-2 érett mangó
  • 250g ragacsos rizs
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 500ml kókusztej
  • Néhány mentalevél

Opcionális: Fekete vagy fehér szezámmag a díszítéshez.

Elkészítés:

  1. Jól mossuk meg a rizst, majd 300 ml cukrozott kókusztejbe főzzük meg.
  2. A 200ml kókusztejet cukorral a tűzhelyen alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg feloldódik a cukor. A főzetet egy kis kancsóba öntjük.
  3. Mártsuk a rizspapírt vízbe, és fektessük le egy vágódeszkára.
  4. Ezután tegyünk 1-2 friss mentalevelet a rizspapír közepébe. Ezt követik a mangódarabok (ezeket átlósan helyezzük el). 
  5. Egy kancsó vagy evőkanál segítségével csepegtessen egy kis cukrozott kókusztejet a mangóra, mielőtt lapos téglalap alakban hozzáadná a ragacsos rizst.
  6. A tavaszi tekercset a klasszikus vietnámi stílusú tekercseléssel fejezzük be, ismételjük meg ezt a folyamatot az összes tekerccsel, és tálaljuk. 

Recept és képek by Mona C

Kapcsolódó termékek

Aroy-D Kókusztej UHT, 500ml

Cikkszám:1600
Raktáron
1.250 Ft 1.090 Ft
-13%
Kívánságlistára teszem

Aroy-D Kókusztej UHT, 250ml

Cikkszám:1601
Raktáron
790 Ft 650 Ft
-18%
Kívánságlistára teszem

Jázmin Rizs, 5 kg (Royal Tiger)

Cikkszám:1031
Előrendelhető
6.590 Ft
Kívánságlistára teszem

Barna Jázmin Rizs, 1kg (Royal Tiger)

Cikkszám:1114
Raktáron
1.990 Ft
Kívánságlistára teszem