Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók biztosításához és a forgalom elemzéséhez. A weboldalunk Ön általi használatára vonatkozó információkat megosztjuk közösségi média-, hirdetési és elemzési partnereinkkel is, akik ezeket az információkat kombinálhatják más olyan információkkal, amelyeket Ön megadott nekik, vagy amelyeket a szolgáltatásaik használatából gyűjtöttek.

Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pénznem

Fűszeres thai bazsalikomos csirke (Pad Kra Pao Gai)

Fűszeres thai bazsalikomos csirke (Pad Kra Pao Gai) Pad Kra Pao - A Pad Kra Pao a thai konyha egyik legnépszerűbb étele. A Pad Kra Pao könnyen elkészíthető és nagyszerű ízű. A tükörtojás mindig része az ételnek.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 250 g darált csirkehús
  • 50 g thai bazsalikom paszta
  • friss thai bazsalikom levelek díszítésnek
  • 3 nagykanál olaj

A tojás elkészítéséhez:

  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj

Előkészítés és főzés:

  1. Az olajat hevítsünk fel, majd tegyük bele a thai bazsalikom pasztát. Addig kevergessük, míg az aromák elkezdik belengeni a konyhát.
  2. Helyezzük bele a darálthúst és süssük addig míg a hús megfelelően el nem készül.
  3. Dobjuk rá a thai bazsalikom leveleket és forgassuk össze.
  4. Forró olajon süssük ki a tojást, majd tálalásnál helyezzük a húskupac tetejére.

TIP: Használhatunk disznóhúst, marha húst de akár rákhúst is. Thai jázmin rizzsel tálaljuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek

Keresés