Hozzávalók:
- 1 csésze kenyérliszt
- 1/ 2 csésze tej
- 3 evőkanál sűrített kókusztej
- 2 evőkanál cukor, tetszés szerint
- 1 1/ 2 teáskanál száraz élesztő
- 1/ 4 teáskanál himalájai só
- 3 evőkanál növényi vaj
- 1 teáskanál pillangós borsóvirágpor (1-2 filternyi), 1 teáskanál vízben feloldva
Elkészítés:
- Egy edénybe tegyük bele a hozzávalókat a vaj kivételével, majd a robotgép dagasztó fejével kezdjük el a tésztát összekeverni. Közepes fokozaton keverjük míg szépen össze nem áll a tészta. Adjuk hozzá a vajat majd folytassuk a dagasztást kb 10 percig, míg a tészta sima nem lesz.
- Vegyük ki a tészta felét és tegyük félre. A másik adag tésztához keverjük hozzá a pillangóborsó oldatot, ezzel megszínezve a tésztát majd gyúrjuk tovább. Ha szépen összeállt a tészta hagyjuk kelni 1 órán át.
- Egy sima felületen formázzunk egyforma golyókat a két tésztából, majd hagyjuk még pihenni egy 10 percig. Nyújtsuk ki a két tésztát egyforma téglalapokra. Helyezzük a kék tésztát a fehérre és kezdjük el feltekerni a téglalap hosszanti oldala mentén.
- Helyezzük egy kenyérsütőformába, és hagyjuk kelni, amíg a duplájára kel, kb. 1 óra alatt. Süssük 190°C-on 30 percig.
- Miután kihült szépen szeleteljük fel a kalácsótés gyönyörködjünk ebben a színes nem mindennapi péksüteményben.
Recept by: Mei Yee