Pillangóborsó virág csavart kalács

Pillangóborsó virág csavart kalács
Kápráztasd el vendégeid ezzel a nem mindennapi színeket viselő kenyérrel. A Pillangóborsó tea izgalmas kék színt kölcsönöz a tésztának.

Hozzávalók:

  • 1 csésze kenyérliszt
  • 1/ 2 csésze tej
  • 3 evőkanál sűrített kókusztej
  • 2 evőkanál cukor, tetszés szerint
  • 1 1/ 2 teáskanál száraz élesztő
  • 1/ 4 teáskanál himalájai só
  • 3 evőkanál növényi vaj
  • 1 teáskanál pillangós borsóvirágpor (1-2 filternyi), 1 teáskanál vízben feloldva

Elkészítés:

  1. Egy edénybe tegyük bele a hozzávalókat a vaj kivételével, majd a robotgép dagasztó fejével kezdjük el a tésztát összekeverni. Közepes  fokozaton keverjük míg szépen össze nem áll a tészta. Adjuk hozzá a vajat majd folytassuk a dagasztást kb 10 percig, míg a tészta sima nem lesz.
  2.  Vegyük ki a tészta felét és tegyük félre. A másik adag tésztához keverjük hozzá a pillangóborsó oldatot, ezzel megszínezve a tésztát majd gyúrjuk tovább. Ha szépen összeállt a tészta hagyjuk kelni 1 órán át.
  3. Egy sima felületen formázzunk egyforma golyókat a két tésztából, majd hagyjuk még pihenni egy 10 percig. Nyújtsuk ki a két tésztát egyforma téglalapokra. Helyezzük a kék tésztát a fehérre és kezdjük el feltekerni a téglalap hosszanti oldala mentén.
  4. Helyezzük egy kenyérsütőformába, és hagyjuk kelni, amíg a duplájára kel, kb. 1 óra alatt. Süssük 190°C-on 30 percig.
  5. Miután kihült szépen szeleteljük fel a kalácsótés gyönyörködjünk ebben a színes nem mindennapi péksüteményben.

 

Recept by: Mei Yee

Tartalomhoz tartozó címkék: Édességek-snackek receptek

Kapcsolódó termékek

Pillangó Borsóvirág Tea (Butterfly Pea), 10x1,5gr (ChiangMai Tea)

Cikkszám:999001
Raktáron
1.690 Ft
Kívánságlistára teszem