Sriracha mézes csirke

Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg csirkemell filé
- 125ml Flying Goose Sriracha Csípős Chili szósz
- 125ml csirke alaplé
- 125ml méz
- 125ml rizsecet
- 125ml szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
Előkészítés és főzés:
1. Keverjük össze a Flying Goose Sriracha Csípős Chili szószt, a csirke alaplevet, a mézet, a szójaszószt, az ecetet, a fokhagymát, az őrölt gyömbért és a fekete borsot.
2. Öntsük az így kapott mártást egy lábasba, majd tegyük hozzá az egész csirke melleket. Alacsony fokozaton főzzük 3 órán át.
3. Vegyük ki a csirkét, és tegyük félre.
4. Keverjük bele a kukorica keményítőt a mártásba, majd keverjük el csomómentesen.
5. Vágjuk a megfőtt csirkemellet kockákra és tegyük vissza a mártásba, fedjük le, majd főzzük tovább lassú tűzön még egy órán keresztül.
6. Tálaljuk basmati rizzsel vagy quinoával.