Hozzávalók
- Rizspapír
- 1-2 érett mangó
- 250g ragacsos rizs
- 3-4 evőkanál cukor
- 500ml kókusztej
- Néhány mentalevél
Opcionális: Fekete vagy fehér szezámmag a díszítéshez.
Elkészítés:
- Jól mossuk meg a rizst, majd 300 ml cukrozott kókusztejbe főzzük meg.
- A 200ml kókusztejet cukorral a tűzhelyen alacsony hőfokon addig melegítjük, amíg feloldódik a cukor. A főzetet egy kis kancsóba öntjük.
- Mártsuk a rizspapírt vízbe, és fektessük le egy vágódeszkára.
- Ezután tegyünk 1-2 friss mentalevelet a rizspapír közepébe. Ezt követik a mangódarabok (ezeket átlósan helyezzük el).
- Egy kancsó vagy evőkanál segítségével csepegtessen egy kis cukrozott kókusztejet a mangóra, mielőtt lapos téglalap alakban hozzáadná a ragacsos rizst.
- A tavaszi tekercset a klasszikus vietnámi stílusú tekercseléssel fejezzük be, ismételjük meg ezt a folyamatot az összes tekerccsel, és tálaljuk.
Recept és képek by Mona C