Leírás
Mi az az Onigiri
Az onigiri, amelyet néha omusubi vagy rice ball (rizsgolyó) néven is ismernek, egy tradicionális japán étel, amely rizsből készül, és gyakran nori algával van körbebélelve. Az onigiri alapja a párolt, gyakran enyhén sós rizs, amelyet kézzel formáznak különböző alakokba, leggyakrabban háromszög, kör vagy henger formájúra. Ezeket a rizsgolyókat gyakran töltik meg különféle ízletes hozzávalókkal, mint például umeboshi (savanyú szilva), fűszeres tonhal, szalonna, avokádó, tojás vagy bármi, ami a készítő fantáziájában megelevenedik.
Az onigiri népszerűségét annak egyszerűségének és változatosságának köszönheti. Könnyen szállítható, így kedvelt elem a piknikeken, az ebéddobozokban (bento) vagy akár gyors snackként is. Az onigiri tökéletes választás azoknak, akik egészséges, mégis ízletes és tápláló ételt szeretnének fogyasztani útközben vagy otthon.