Leírás
Pálmacukor, 200gr (Thai Dancer)
A pálmacukrot (nahm dtahn buk) a pálma természetes levéből nyerik, és lágy, karamellszerű és kevésbé édes ízű, mint a barna vagy fehér nádcukor. A Thai Dancer szeletelt pálmacukrot kis kerek lepénykékre formázzák, használat előtt fel kell aprítani. Használja a Thai Dancer Sliced Palm cukrot desszertekhez, mint például a ragadós rizs mangóval, fekete ragadós rizs, rizslisztes sütemény, tápióka puding, valamint curryk és szószok gazdagítására.
Elkészítési és felhasználási javaslat
Felhasználás előtt melegítse meg a pálmacukrot, hogy megpuhuljon.
A thai pálmacukor a sültek, desszertek és mártogatós szószok keverésétől kezdve a thaiföldi főzés és receptek széles skáláján használt alapanyag. A pálmacukor thaiföldi neve "Nam Taan Puek", ami valójában pálmalevet jelent, és a pálmacukor előállításának folyamatát mutatja be. A pálmacukor különböző formákban kapható a délkelet-ázsiai országokban. A thaiföldi pálmacukor elsősorban a kókuszdió és a toddy pálmafákból származik.